Ярослава Магучіх втретє поспіль стала чемпіонкою Діамантової ліги в стрибках у висоту

Українські легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко завершили виступи у фіналі Діамантової ліги в стрибках у висоту у Брюсселі. Спортсменки посіли першу та третю позиції відповідно.

Після “золота” Ярослави Магучіх та “бронзи” Ірини Геращенко на Олімпіаді-2024, спортсменки провели по два змагання кожна. Так, Ярослава виграла два етапи Діамантової ліги у Лозанні та Цюріху, а Ірина, посівши третю позицію у Швейцарії, перемогла на змаганнях в Італії.

У фінал Діамантової ліги українки пробилися за підсумками шести етапів протягом сезону. Зокрема, Магучіх вийшла до фіналу як перший номер заліку (32 очки), Геращенко — четвертий (25 очок).

Цьогоріч у Брюсселі змагалось усього шість спортсменок. Так, окрім двох українок, у фінальних змаганнях брали участь дві представниці Австралії — срібна та бронзова призерки Парижа-2024 Нікола Оліслагерс та Елеанор Паттерсон, віцечемпіонка Європи сербка Ангеліна Топич та Лія Апостоловські зі Словенії.

"Продовжуватиму ще 10 років". Ярослава Магучіх розповіла про подальші плани у спорті та орієнтовну тривалість кар'єри

Як минув фінал Діамантової ліги-2024 для Магучіх та Геращенко?

  • Змагання почались з висоти у 1.80 метра, яку Геращенко подолала з другої спроби, а Магучіх пропустила.
  • Натомість з другою позначкою у 1.84 метра Ірина впоралась відразу, а Ярослава знову пропустила висоту, відразу перейшовши до 1.88 метра.
  • Змагання на 1.92 метра відсіяли відразу кількох спортсменок. Так, виступи на цій стадії завершили Лія Апостоловські, Ангеліна Топіч та Елеанор Паттерсон. Магучіх взяла ж висоту з першої спроби, Геращенко — з другої.
  • Висота у 1.95 метра, що є рекордом сезону для Геращенко, Ірині так і не підкорилась. Натомість Нікола Оліслагерс та Ярослава Магучіх пішли у двобій за “золото”.
  • Обидві спортсменки подолали позначку у 1.97 метра, при чому українці це вдалося з першої спроби, а австралійці — з другої. Після цього легкоатлетки пропустили висоту у 1.99 метра.
  • Планка у 2.01 метра Оліслагерс не підкорилась, а отже українка виграла фінал за кількістю спроб.

Таким чином, Ярослава Магучіх здобула третю поспіль перемогу у фіналі Діамантової ліги у Брюсселі. До цього світова рекордсменка вигравала сезони 2022 та 2023 років. Для Геращенко ж фінал-2024 став п’ятим у кар’єрі: у 2022 році спортсменка також стала другою у вирішальному старті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *